Super grove betonnen vloer

Emilio

Post veel
1 nov 2012
2.447
395
Dordrecht
Ik waardeer alle input tot nu toe heel erg, ik heb nog niet alles kunnen checken dus even snel antwoord.

Ik zal sowieso even moet wachten nog op de woningbouw wat hun definitieve antwoord gaan zijn en wat ik mag.


- Alle aangegeven tips die echt ver boven een euro of 200 gaat zullen niet gaan tenzij woningbouw mee betaalt maar die kans acht ik nihil, Het kan zo maar zijn dit ik hier in een paar jaar niet meer woon.

- Denk dat 2 CM ophoging wel echt de max is, zowel de woningbouw zal niet veel willen gok ik, en zelf wil ik graag de hoogte ook houden.

- Ik zou graag wel de vloer aflopend willen hebben naar de schuifdeuren naar buiten toe, zodat ik dingen naar binnen en buiten kan rollen.

- Ik hoor beetje wisselende verhalen over wat nu wel en niet als eindlaag kan, ene keer lees ik dat egaline direct kapot zou gaan zonder nog weer een dure top coat. andere keer lees ik weer dat juist egaline perfect is voor belasting.

De vloer is verder opzich redelijk vlak met hier een daar een grotere kuil.
Egaline en afschot gaat niet werken.
En egaline en zware belasting gaat niet werken.
Voor werkplaatsen zijn ZC in afdoende dikte of de eerder aangedragen speciaalmortels geschikt
 

jantje1987

Actieve deelnemer
31 jul 2011
162
7
is het dan niet eerder een idee om nieuwe wielen of nieuwe karretjes onder je machines te zetten dan geld te steken in een vloer die niet van jouw is ...
 

mathieu

Oud hout
5 jul 2010
4.496
961
Riemst
Is dit eigenlijk uitgewassen beton of gewoon niet afgewerkt?
Dat een garagebox opgeleverd wordt met zulk een slecht afgewerkte vloer kan er bij mij niet in.Het is dan misschien 'maar' een garagebox, maar dat neemt niet weg dat er geen behoorlijk afgewerkt beton in mag liggen. Of liggen de eisen in Nederland zo laag? In België heb ik dit toch nog niet gezien. Slecht werk, dat wel. Maar dit is gewoon niet afgewerkt.
 

LeonvB

Post veel
23 nov 2014
868
184
Uiteraard kun je wel met afschot werken. Tot 3% voor de dikkere gietmortels: https://www.hornbach.nl/data/shop/D04/001/780/497/511/04/8582240_Doc_07_NL_20190211101800.pdf

Uiteraard is een egalisatiemortel geschikt als eindlaag:
Weber Egalisatie zichtvloer
en
Dit wordt normaliter niet gedaan in verband met de redelijk grote kleurverschillen die kunnen optreden. Vandaar dat er op een specifieke kleur gemengde mortels zijn om juist dat probleem op te lossen.

Uiteraard kun je een vezelversterkte vloer behoorlijk zwaar belasten. 25-30N/mm2 is normaal, dit is niet heel erg veel minder als een goede reparatiemortel:
versus
en ook niet veel minder als de industriële mortel:
Dit komt overigens overeen met de druksterkte van simpel beton (C25-C35), wat ook logisch is gezien de overeenkomsten in samenstelling (nl. mortel met versterking) en het beoogde gebruik van dit soort gietvloeren.

Wat betreft gewone mortel: de laagdikte die je hierbij nodig hebt zorgt ervoor dat je alsnog evenveel of meer geld kwijt bent aan het aanbrengen ervan. Denk maar na: bij een kostprijs die op ca. 1/5e ligt ga je een minimumlaagdikte die 15x zo groot is nodig hebben. Bovendien moet je veel meer materiaal gaan verslepen en verwerken, dus is normaliter de hoeveelheid tijd die je eraan moet werken ook navenant groter.
 

ZotVanHout

Oud hout
8 jan 2016
7.133
1.946
Klein-Brabant, Vlaanderen
Dit gaat niet werken. Binnen de kortste keren heb je terug putten. Een mengsel van zand en cement is een gewone mortel en dit wordt bijlange niet hard genoeg voor gebruik als vloer in een een werkplaats. Zelfs bij het aanvegen van de vloer ga je zand los borstelen.
uit ervaring weet ik dat dit werkt
mijn vloer ligt er al 31 jaar zonder noemenswaardige putten
maximum 5 mm
maar indertijd heb ik er geen compaktuna bijgedraaid
noch afgewerkt zoals klusrob aanbeveelt
beste afwerking is uiteraard een tegelvloer
dan kom je maximaal 1,5 cm omhoog
maar voor de tegels betaal je in de aanbieding toch rond de 10 euro / m²
tenzij je restjes op de kop kan tikken
de tegellijm komt er nog bij
+ de werkuren
 

Bigfoot48

Actieve deelnemer
18 dec 2018
84
11
Lieshout
Het is even wat werk en wat stofhappen, maar je zou dit kunnen proberen:

Zijn niet duur en gaan redelijk lang mee. Nu kan ik niet inschatten hoeveel je nodig heb op je vloer, maar je krijgt hem er wel glad mee.
 

L.N.

Post veel
11 jul 2014
2.139
973
De vloer van mijn werkplaats was ook ongelijk en die heb ik met egaline vlak gemaakt. Dat was de beste beslissing ooit. Het maakt het verplaatsen van machines en materialen zo veel gemakkelijk (en dat is essentieel in mijn kleine smalle werkplaats). Ik zou het daarom zeker doen, ook al kost het geld (en is het een huurlocatie).
 

s0ulmaster

Without magic smoke, it ain't broken
11 apr 2019
368
121
Enschede
Ik heb een osb vloer gelegd (gelijmd). Koste me 250 euro dacht ik en vlakt alles mooi uit en 1 groot voordeel: Je ziet amper dat er hout op de vloer ligt. :ROFLMAO:
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.