Welkom bij www.woodworking.nl.

jaap

Blog : Mijn belevenissen in houtland

Beoordeel dit Bericht
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MasaveHout Bekijk Berichten
Naam:     IMAG0460.jpg
Bekeken:  2166
Groote:   58,2 KB

Gisteren weer een fijne paar uurtjes in de werkplaats gehad. De planning was om te beginnen met het schaven van zebrano en gevlamd esdoorn. Bij het doorvoeren van het eerste plankje hoorde ik gelijk al iets vervelends....en ja hoor..plankje vol happen....gadver....Wat bleek gisteren leek het iemand een goed idee om een stapel azobe door de machine te drukken....Dan krijg je de beitels wel bot.... Dan de beitels maar vervangen.....Beitels op...... De oplossing was snel gevonden, we hebben nog wel messen voor de vlakbank. Deze iets ingekort en we konden aan de slag. Wat is het toch fijn werken met scherp gereedschap.

Toch lijkt een vandikte schuurmachine me ook nog weer eens een fijne machine om erbij te hebben. Er zat ook wat enorm wild zebrano tussen. Dat kreeg ik maar lastig vlak. Schuren zou een betere aanpak zijn voor zulke klussen. Tot het moment daar is ga ik zulke klusjes uitbesteden aan een bevriende meubelmaker in Zwolle.

Vandaag wachten er ook weer wat leuke klussen op mij in de werkplaats. Tussendoor komen er wat mensen op de koffie, erg gezellig. De ene komt een grote plank ziricote halen van ruim 300 euro en de andere haalt 2 blokjes eiken op van 2 euro. Allemaal net zo mooi !! Wat ik vooral leuk vind ik om te horen wat een ieder gaat maken, wanneer ik dan ook nog een foto krijg met het resultaat is het nog gaver.Naam:     IMAG0462.jpg
Bekeken:  249
Groote:   94,0 KB

Dit gespiegelde setje bubinga heb ik gisteren gezaagd en geschaafd. Er liggen nog 2 vergelijkbare stukken. Daar ga ik waarschijnlijk vrijdag/zaterdag mee verder. Kopje koffie, koek , fijne lintzaag....yep...daar heb ik nu al zin in.
Labels: Geen Voeg Toe / Wijzig Labels
CategorieŽn
Niet-Gecategoriseerd

Reacties

This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top