Welkom bij www.woodworking.nl.

jaap

Uit onze houtdatabase, prachtig breed Taxus!!

Beoordeel dit Bericht
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jaap Bekijk Berichten
twee prachtige planken taxus, bruikbare lengte 210 cm, breedte 36-50 cm. Gekocht bij Masave als een dik stuk, Rick heeft het laten herzagen bij Edward Otten en bij Haijo van de Houtzagerij in Akkrum heb de planken door de aandikte schaaf gehaald en op de lange band schuurmachine licht nageschuurd. Er zitten nog wel de nodige defecten in, maar het is ook van een boom die heel wat te verduren heeft gehad. In het verleden zijn er al veel takken van gesnoeid en de stompen zijn later helemaal vergroeid in de boom. Ik denk dat het een tafelblad wordt.

jaap

Naam:   taxus.jpg
Bekeken: 554
Groote:  63,6 KB

Naam:   taxus 1.jpg
Bekeken: 334
Groote:  86,5 KB

Naam:   taxus detail.jpg
Bekeken: 339
Groote:  81,6 KB

Naam:   taxus 3.jpg
Bekeken: 355
Groote:  75,1 KB
Labels: taxus Voeg Toe / Wijzig Labels
CategorieŽn
Niet-Gecategoriseerd

Reacties

 1. Hirumili's Avatar
  Prachtig, wat een mooie nerf structuur.
 2. rickkoorman's Avatar
  Het blijven mooie stukken . T zaagwerk is trouwens gedaan door http://www.boertjeswood.nl/ maar wel bij Edward op zijn terrein. Binnenkort wordt er nog een enorme hulst gezaagd met een diameter van 350-400mm
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top