Welkom bij www.woodworking.nl.

jaap

Lie Nielsen slijphulp

Beoordeel dit Bericht
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jaap Bekijk Berichten
Er wordt natuurlijk veel geschreven over slijpen, uit de hand, met een hulpje, oliestenen, waterstenen, tormek, etc. Doel is uiteindelijk scherp gereedschap. Als je voor het eerst met echt scherp gereedschap gaat werken, is het of je een nieuwe wereld binnen stapt, althans dat was mijn ervaring .
Zaterdag was ik bij Baptist, voor het eerst in de nieuwe winkel en de tijd vloog om. Trof er nog wat andere forummers o.a. Meron, en gleed weg tussen alle boeken en tijdschriften.
Maar direct bij binnenkomst viel mij oog op de nieuw slijphulp van Lie Nielsen, ooit wel de aankondiging gelezen, maar hier lag de kleinood in het echt. En ook nog maar net 1 dag vertelde Titus Baptist me. Kon het niet laten liggen en vandaag maar een keer geprobeerd. Ik ben ooit begonnen met de eclipse imitatie, toen de Veritas Mark II en later toch weer terug naar de eclipse. De LN is een sterk verbeterde Eclipse, van rvs, voelt super solide aan.... ik ben verkocht, een echt blijvertje in de slijphoek.

Chris Schwartz schreef er ook al over.

jaap

Naam:   lie nielsen slijphulp - 1.jpg
Bekeken: 1242
Groote:  64,2 KB

Naam:   lie nielsen slijphulp - 2.jpg
Bekeken: 1245
Groote:  71,6 KB

Naam:   lie nielsen slijphulp - 3.jpg
Bekeken: 1319
Groote:  64,1 KB

Naam:   lie nielsen slijphulp - 4.jpg
Bekeken: 1145
Groote:  69,7 KB

Reacties

 1. dehoutdraaierij's Avatar
  maar dus niet gedacht: "kom, ik ga eens even een kopje koffie bij Ronald doen"?!?! :-)
 2. ov79's Avatar
  mooi hoor. ik heb afgelopen week mijn eerste schaaf gekocht (stanley #4 Bailey) en de stanley schaaf kit. Er zaten aardige rafels/butsen in wat de scherpe rand van de beitel zou moeten zijn dus heb geprobeerd deze weg te krijgen maar ben nog niet erg tevreden over het resultaat (schaven is nog erg moeizaam ook), dus lees nu even zoveel mogelijk over het slijpen/wetten van schaven hier, wat een top forum! Hoop vandaag beter resultaat voor elkaar te krijgen. Bedankt voor het delen in ieder geval, dit forum bulkt van de top info.
 3. rendew's Avatar
  Nog steeds in de wolkjes met de Lie ( actie filmpie !!!)
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top