PDA

Bekijk Volledige Versie : hulp gevraagd revisie Scheppach vlak- vandiktebank



Tieske
19-03-19, 22:09
Beste forumleden,

Via mijn vader heb ik van een dorpsgenoot een Scheppach HM2 vlak- vandiktebank gekregen. Deze stond ergens in een hoekje te verstoffen omdat deze niet meer naar behoren werkt. Het is een krachtstroomversie maar wanneer deze aangezet wordt draait de motor even langzaam maar stopt vervolgens en ook het wisselen van 2 draden helpt niet. Verder lijken er diverse onderdelen te missen na het vergelijken met de onderdelen lijst online.

Nu ben ik zelf niet zo bedreven in het reviseren van machines dus vroeg ik mij af of er misschien mensen/bedrijven die mij hierbij kunnen helpen of dit uit handen kunnen nemen? Uiteraard tegen een vergoeding. Ik moet keuzes maken waar ik mijn tijd aan ga besteden op dit moment en ben bang dat als ik dit allemaal zelf ga uitvogelen dat dit heel wat tijd gaat kosten. Ik zou al geholpen zijn als iemand met verstand van het apparaat mij zou kunnen aangeven wat er aan gedaan zou moeten worden, het sleutelen zelf zal mij wel lukken. Een bedrijf die dit helemaal uit handen neemt is zeker ook een oplossing.

Kunnen jullie mij hier verder mee helpen? Alvast bedankt!

hstraat
19-03-19, 22:33
Hoi Tieske,

Misschien handig als je de regio erbij vermeld. Dan kan een forumlid in de buurt je misschien op weg helpen. Ook foto's zeggen meer dan woorden. Als de motor niet goed opstart denk ik gelijk aan een defecte condensator maar daar zullen ze hier vast wel meer over kunnen vertellen. Foto's (als je ze maakt eerst op computer openen in paint dan weer opslaan. Dan staan ze niet gekeerd op het forum).

TH0M
19-03-19, 23:25
Test je de motor zonder de riem? Kun je de machine met de hand gewoon soepel rond laten draaien?

AHK
21-03-19, 21:37
Wat er gedaan moet worden kan nogal verschillen per machine. Wat foto's zal ons helpen. Wellicht is het verstandig direct de lagers te vernieuwen als je toch bezig bent.

Ronald L.
21-03-19, 21:45
Een motor op krachtstroom heeft geen condensator....
Graag een foto van het typeplaatje op de motor.

Scheppie
21-03-19, 22:53
Heel vaag begint er bij mij een belletje te rinkelen dat ik dit ook wel eens gehad heb, en ik twijfel nu tussen 2 oorzaken, een 220 motor met een kapotte condenstor (dat is het dus in jouw geval niet) of een kapotte schakelaar.

Christ Oerlemans
21-03-19, 23:17
Hallo Tieske,
Je kunt het beste de bedrading aan de motor loskoppelen en dan de spanning meten als je de schakelaar inschakelt.
deze moet dan op alle drie de fasen tussen de 380 en 400 volt zijn.
als het niet zo is dan ga je terug kijken of er wel 400 volt uit de schakelaar komt, misschien zit er wel aangekoekt stof op de contacten
en door het lang stil staan werkt dat isolerend met het gevolg dat je niet op alle fasen 400 volt hebt.
Ik repareer nog al wat houtbewerking machines en het is een veel voorkomende storing.
verder veel succes en de groeten uit Schijndel.

Tieske
22-03-19, 07:41
Dankjewel voor jullie antwoorden! De regio waar de machine staat is in Maas&Waal (ten westen van Nijmegen) en ikzelf woon in de regio Arnhem. Dat is meteen ook de reden dat ik nu even geen foto's kan verzorgen maar dat ga ik zo snel mogelijk proberen te regelen. De motor is wel getest zonder riem, dus dat is al getest. De spanning meten net voor de motor is denk ik het volgende wat ik ga proberen!

Jurriaan
22-03-19, 08:36
Behalve de spanning na de schakelaar kan er alleen nog een wikkeling stuk zijn. Volgens mij kun je dan de weestand tussen aarde en elke aansluiting meten - die moet ongeveer gelijk zijn.

Dunhans
22-03-19, 13:12
Tussen wikkeling en aarde oneindig hoog. Tussen de wikkelingen zelf nagenoeg gelijk.

Jurriaan
22-03-19, 13:38
stom. dat bedoelde ik.

Superkees
22-03-19, 14:50
Tussen wikkeling en aarde oneindig hoog. Tussen de wikkelingen zelf nagenoeg gelijk.

Hangt dat laatste niet af van Ster of Driehoek?

hstraat
22-03-19, 15:15
Een motor op krachtstroom heeft geen condensator....
Graag een foto van het typeplaatje op de motor.
Weer wat geleerd :)

Ronald L.
22-03-19, 18:16
Als je probeert een 3 fase motor op 2 fases te laten lopen, dan bromt deze behoorlijk. Schakel je dan niet af, dan verbrandt er een wikkeling.

Dunhans
23-03-19, 06:52
Nee ster of driehoek maakt niet uit. Je meet wel door 2 of 1 spoel dus de weerstand in ster of driehoek zal anders zijn maar moeten wel gelijk zijn onderling.

Superkees
23-03-19, 12:52
Bij een driehoek moet volgensmij meten tussen twee wikkelingen en bij een ster tussen de wikkeling en de nul.

Dunhans
23-03-19, 17:51
Klopt als je het heel zuiver wilt meten dan kabels los doorverbind plaatjes eraf en elke wikkeling meten. En naar aarde. Voor een snelle indicatie meten op de aansluitdraden van relais of schakelaar naar motor.
Om te constateren of een motor van 160 of 200kw kapot is haal ik wel alles los en pak er nog een megger bij.

Superkees
23-03-19, 22:09
Voor dat soort vermogens heb collega’s (ik werk momenteel op een slbverwerkingsinstallatie). :)