PDA

Bekijk Volledige Versie : Inca Compact overbelast, wat nu?



Hkuit
02-01-19, 18:34
Ik heb gisteren mijn Inca Compact tafelzaag overbelast; tijdens het zagen liep hij vast, ik trok het hout wat terug, de zaag draaide weer, maar bij de tweede keer vastlopen stopte hij er mee. De stekker eruit gehaald, machine laten afkoelen, maar helaas, hij doet niets meer.
Heeft deze zaag een zekering die ik kan vervangen? In het boekje wat ik digitaal heb kan ik daar niks over vinden. Is er iets anders wat ik nog kan doen?

Ronald L.
02-01-19, 18:51
Als je geluk hebt is de motor thermisch beveiligd en kan je nu een klein knopje indrukken.
Stinkt de motor?

ArjenH
02-01-19, 20:35
Bij mijn weten heeft de motor geen thermische beveiling. Wat je kan proberen is kijken of het aan de condensator of schakelaar ligt, misschien zijn ze doorgebrand. Je kan er vrij gemakkelijk bij komen door de onderplaat van de kast af te schroeven.

Hkuit
03-03-19, 14:49
Ik heb deze klus even uitgesteld maar ben net op zoek gegaan naar de oorzaak van het niet-meer-werken. Helaas zie ik nu dingen die ik nooit eerder heb gezien en waarbij ik wat hulp kan gebruiken...
Ik heb de riem losgemaakt om te kijken of de motor misschien onbelast wel zou draaien. Helaas; er gebeurt helemaal niets. Geen geluid, geen klikje, niets. Toen de stekker er weer uit en het kapje van de aansluiting van de stroomkabel er vanaf gehaald, om daar met de spanningzoeker te kijken of er sowieso wel stroom terecht komt. Toen stuitte ik op het onderstaande, zie foto's; veel meer aansluitingen dan ik had verwacht. Overigens mat ik tussen meerdere van deze aansluitpunten wel stroom, dus de aan/uit-schakelaar die daarvoor zit, die doet het gewoon.
Mijn vragen:
- wat nu?
- waar zit de condensator en hoe meet ik of die kapot is? Zijn dat die ronde cilindertjes bovenop de motor, waar ook stroomdraden naar toe lopen vanaf dat aansluitkastje?
- en waar ga ik naartoe als ik er niet uit kom? Ik kan de motor uit de tafel halen en door iemand laten controleren, maar bij wie kan ik terecht; op welk soort bedrijf zoek ik?

85407

85408

85409

Hkuit
03-03-19, 17:55
drie uur later:
Ik dacht dat ik goed nieuws had...
Ik heb de snaar
losgemaakt en de motor 'uitgebouwd', en vervolgens heb ik er weer stroom opgezet. Ik kwam daarbij een magische rode knop tegen en na het drukken daarop liep de motor weer! Ik helemaal blij. Nog even geprobeerd of ik de motor ook kon belasten, door een stuk hout tegen de draaiende poelie aan te duwen, geen probleem. Oké, opgelost, dan ga ik 'm weer inbouwen. Een klein uurtje verder (ik had de elektriciteit losgemaakt in de schakelaar, dus niet in bovengetoond kastje) zat alles weer in elkaar.
Le moment supreme; snaar eromheen, schakelaar omdraaien en... geen beweging. Spanning op de snaar verlaagd, maar dat maakte niets uit. Snaar er weer vanaf, en daar draaide de motor weer. Er is dus toch iets met de motor aan de hand.
Nog een constatering; als ik met dat stuk hout weer tegen de poelie duw, dan gaat de motor 'anders' lopen; hij komt daarna niet meer op toeren. Als ik de stroom dan een paar keer aan en uit schakel, dan draait 'ie weer normaal, op volle toeren.

Mijn conclusie; de motor is toch niet helemaal goed, maar waar schort het aan?

Ik heb filmpjes gemaakt van de verschillende situaties die ik boven noem, die kan ik uploaden/linken als iemand daar iets mee kan:
- starten zonder snaar
- starten met snaar (geen beweging, wel een brommend geluid)
- zonder snaar en wrijving op poelie met stuk hout; daarna slecht draaien.

Ronald L.
03-03-19, 18:34
Bromt de motor ook als deze loopt?
Een van de twee condensatoren is zeer waarschijnlijk kapot
Edit: dat rode knopje is dus de thermische beveiliging.

AHK
03-03-19, 19:02
Ik denk dat het einde oefening is. Op marktplaats koop je een motor voor nog geen 5 tientjes. Zou 1 tot 1.5pk nemen.

henkverhaar
03-03-19, 19:42
Dat klinkt idd als een overleden condensator. Die twee pijpjes zijn de condensators (of ze zitten er in). Ik weet niet hoe het schema van deze motor er uit ziet (ik gok dat dit een Compact is die zonder motor is geleverd, en waar een gebruiker dus zelf een motor onder heeft gehangen), maar ik neem aan dat de ene de startcondensator is en de andere de 'werkcondensator'. Beide vervangen kan iig geen kwaad, en zou niet heel veel moeten hoeven kosten. De specs van de condensators zouden er op moeten staan.

Ronald L.
03-03-19, 20:02
Het plaatje van de motor zit aan de tafel geschroefd. Daar staan de waardes ook op als het goed is.

rjmulder
03-03-19, 21:29
Edit: dat rode knopje is dus de thermische beveiliging.

Dat rode knopje is inderdaad een zekering de ingedrukt kan worden.
De motor die ik onder mijn lintzaag (Inca euro 260) heb zitten heeft ook zo'n knopje als je die indrukt loopt de motor weer in mijn geval even en komt er wat rook uit.

chevy66
03-03-19, 22:03
De stroomkring van je startcondensator heeft kuren. Voor in de motor zit een centrifugaalschakelaar. Die hoort de startcondensator af te schakelen als de motor op toeren is. De startcondensator is de grootste van de twee.

Hkuit
03-03-19, 23:45
De stroomkring van je startcondensator heeft kuren. Voor in de motor zit een centrifugaalschakelaar. Die hoort de startcondensator af te schakelen als de motor op toeren is. De startcondensator is de grootste van de twee.

en bedoel je daarmee dat ik die startcondensator kan vervangen? Of kan die cent.schakelaar ook stuk zijn?

chevy66
04-03-19, 08:51
Je hebt een motor met een extra wikkeling voor het opstarten. Deze wikkeling wordt geschakeld door een centrifugaalschakelaar. De centrifugaalschakelaar kan uitgefikte contakten hebben, waardoor deze stroomkring niet werkt. Ook kan de condensator zelf kapot zijn.