PDA

Bekijk Volledige Versie : Aansluiten elektromotor



AHK
03-12-18, 15:01
Hallo allemaal,

voor mijn restauratieproject heb ik een nieuwe motor aangeschaft
deze moet op 230v worden aangesloten met een stekker en daartussen een schakelaar.
hoe sluit ik deze aan?

82176

82180

- - - Updated - - -

Ik ben me er van bewust dat er nog een condensator tussen moet. Al heb ik geen idee welke dat moet zijn. Jullie ideeŽn?

Jurriaan
03-12-18, 15:04
https://elektromotorendevier.nl/blog/29/een-3-fase-motor-aansluiten-op-230-v-1-fase

ongeveer 55-60 uF per kW en dan een paar testen, als ik dat zo lees.

AHK
03-12-18, 17:01
Als ik even kijk dan is 60uF het maximale wat ik vind. Moet ik dan met 3 condensators werken?

Ronald L.
03-12-18, 18:45
Nee, ťen is voldoende.

AHK
03-12-18, 19:17
Dus dan is het geen 55-60 uF per kw?

chevy66
03-12-18, 20:42
Als je toch een nieuwe motor koopt. Waarom dan geen 220 motor? Nu gooi je 30% van je vermogen weg.

AHK
03-12-18, 20:43
Heb ik inmiddels vernomen. Motor gaat retour. Dank voor de hulp. Mag op slot.

Toxiq
03-12-18, 20:48
Ik heb nog wel een splinternieuwe freq regelaar, enkel fase in, drie fase uit goed tm 2.2 kw
Mag wel voor 120 euro