PDA

Bekijk Volledige Versie : aan/uit schakelaar scheppach hm1



Thijsvdrijt
16-04-18, 14:47
Beste leden,

Gisteren heeft mijn aan/uit schakelaar van mijn scheppach hm1 het begeven.
Hij haperde al een tijdje en toen de aardlek eruit sloeg zag ik dat de schakelaar door gefikt was.
Bij nadere inspectie bleek dat er al een keer in het verleden mee gerommeld was.

Nu ben ik bij een paar electro zaken geweest om eens te vragen of zij een andere schakelaar konden fiksen, maar dat blijkt (volgens hun) niet zo makkelijk te zijn...

Heeft iemand hier ervaring mee?
Of is het mogelijk om een universele schakelaar te gebruiken, en zo ja welke moet ik dan hebben?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen! 76317

Thijsvdrijt
17-04-18, 19:07
Misschien met nog wat extra's foto's van de motor en dergelijke.
76340763417634276343

Een originele schakelaar kost alles bij elkaar €200,- dat vind ik een beetje duur.

Scheppach Switch-Plug Combination. With Electric. Brake
is de term.

Dat is zo'n beetje de info die ik heb.

Ik hoor graag als iemand mij kan helpen!

Ronald L.
17-04-18, 19:16
Een universele nullast schakelaar kopen, wel op het schakelvermogen letten.

Thijsvdrijt
17-04-18, 19:38
76369

Ok dit moet hem worden volgens de Baptist.
Nou nog aangesloten krijgen.
Als ik met een elektrisch schema kom... kan iemand mij er doorheen loodsen?

Thijsvdrijt
19-04-18, 10:10
763797638076381

Ik heb een foto van mijn oude schakelaar die ik uitklaar gehaald heb.
Uit mijn motor komen 4 draden: A B C D + een aarde draad.

Als ik de oude schakelaar aan zet wordt
C en D verbonden met F
B word verbonden met E

F en E zijn de fase en nul van het stopcontact.

A zit met dat kleine groene draadje verbonden met de beveiliging.
B zit ook verbonden met een groen draadje naar de beveiliging.

Mijn vraag is;
-Hoe de draden op mijn nieuwe schakelaar moeten worden aangesloten.
-Waar moet ik de aardedraad bevestigen.

de Haan
19-04-18, 20:21
Bij de schakelaar van Babtist even bij omschrijving kijken, daar staat hoe je hem moet aansluiten.

Ronald L.
19-04-18, 20:27
Wat je de beveiliging noemt, was dat de noodstop?

Thijsvdrijt
19-04-18, 20:46
Nee geen noodstop.
De oude schakelaar was gesaboteerd.
Wat ik de beveiliging noem, daar zat een stukje schuimrubber in dat het knopje ingedrukt hield

Thijsvdrijt
19-04-18, 20:51
https://www.ontrium.com/en/usa/brands/thoma-magnettechnik-kendrion/wbm-4025-11-00-09-obsolete-no-replacement

Dit is het ding
Zat in de schakelaar ingebouwd.

Ronald L.
19-04-18, 20:56
De fase en nul op 13 & 23.
De motordraden op 14 & 24
Als C & D werden verbonden met F, dan moeten deze onder een contact zitten. Kijk even waar deze draden naar toe lopen.
Aarde onder een schroef in het kastje, de schakelaar heeft er geen aansluiting voor.
Gebruik kabelschoentjes.

Thijsvdrijt
19-04-18, 21:07
Ok, en A is loos...

Ronald L.
21-04-18, 07:23
Als ik het schema goed lees, kennis is wat roestig......., kan er tussen A & 14 een extra noodstop aangesloten worden.

Lontemanos
26-11-18, 14:03
Beste allen,

Sinds een tijdje ben ik tevreden bezitter van een Scheppach HM1 vlak vandiktebank. Tot op heden werkte deze goed. Helaas toen ik deze afgelopen zaterdag weer wilde gebruiken deed deze het niet meer.

Wat gebeurde er:
1. Starten van de machine via de aanknop
2. De motor bromt enigszins maar draait niet rond

Dus toen getest om de beitelas een slinger te geven en dan kijken of de machine het deed. Hij ging dan wel draaien en bleef ook draaien, maar lang niet op het 'normale' toerental.

Volgens mij kunnen er 2 dingen defect zijn, de schakelaar of de condensator (correct me if I am wrong). Heeft iemand toevallig een electrisch schema en wat tips hoe ik eea kan testen voordat ik onderdelen ga aanschaffen?

Alvast bedankt :)

handig18
26-11-18, 20:48
Ik zou beginnen met de condensator te vervangen.
Dat is waarschijnlijk de oorzaak

Ronald L.
26-11-18, 21:12
Graag een foto van het type plaatje op de motor.

Lontemanos
27-11-18, 11:13
Bij deze het typeplaatje van de motor.

@Handig18, bedankt voor je reactie. Maar graag zou ik eerst dan wat checks uitvoeren om er zeker van te zijn of deze stuk is.

82002

rmenkveld
27-11-18, 12:09
Bij deze het typeplaatje van de motor.

@Handig18, bedankt voor je reactie. Maar graag zou ik eerst dan wat checks uitvoeren om er zeker van te zijn of deze stuk is.



Even zoeken op het forum, er kwam laatst een hele gesprek over (kapotte) condensatoren voorbij

Lontemanos
28-11-18, 08:15
Ik zie eea aan nuttige tips in diverse topics. Ik ga komend weekend even meten en dan actie ondernemen.

Lontemanos
01-12-18, 07:48
Oke, ik heb een nieuw condensator geplaatst en hij doet het weer als vanouds!