PDA

Bekijk Volledige Versie : mechanical iris



jokke
23-01-18, 20:26
Sinds enkele maanden beschik ik over mijn eigen CNC machine. (zie: https://www.woodworking.nl/showthread.php?22079-Koopje-gedaan-MKM-4-assige-CNC-machine )
Naast enkele opdrachten die ik al mocht uitvoeren probeer ik graag al eens iets voor mezelf uit.
Naar aanleiding van het filmpje van tuoh: https://www.woodworking.nl/showthread.php?23713-Voor-de-gevorderde-houtbewerker
was ik toch wel ge´ntrigeerd door het mechanisme van de ronde opening in de deur. Na wat zoekwerk vond ik op youtube een versie van deze toepassing.
Op basis van enkele foto's ben ik beginnen tekenen in autocad om nadien te programmeren op de CNC machine. Op de foto's hieronder zie je enkel de montage van de verschillende onderdelen. Op het moment van het frezen was de batterij van mijn smartphone leeg... sorry! :(

Dit was enkel een test om te kijken of het werkte. ( En dat was het geval mits ÚÚn aanpassing...) Deze toepassing zou ik later graag gebruiken in een meubelontwerp. Hierover meer in de komende weken!

73075

73076

73077

73078

73079

73080

73081

73082

73083

maja158
23-01-18, 20:45
Op basis van enkele foto's ben ik beginnen tekenen in autocad om nadien te programmeren op de CNC machine.

Hele dikke duim omhoog!

Groet,
Jan

Pel
23-01-18, 21:35
Dit heb ik laats hier op het forum ook eens gezien, maar dan was het verwerkt in een deur, heb het filmpje gevonden Tuoh, had het geplaatst, in de deur is goed te zien dat het zelfde systeem is, dikke pluim om dit te maken Jokke.
https://www.woodworking.nl/showthread.php?23713-Voor-de-gevorderde-houtbewerker

Groet Pel.

Toxiq
23-01-18, 22:02
Heel gaaf !
waar heb je het in getekend ?

maja158
23-01-18, 22:20
Heel gaaf !
waar heb je het in getekend ?


Op basis van enkele foto's ben ik beginnen tekenen in autocad

Staat er toch echt... :-)

Groet,
Jan

Toxiq
25-01-18, 18:52
autocad word nog wel eens gebruikt als term voor verschillende CAD programma's en dan heb je zomaar ineens verwarring
Dus beter even navragen toch

jokke
25-01-18, 19:12
Ik heb wel degelijk het programma autocad gebruikt. Welk tekenprogramma je gebruikt maakt op zich weinig uit maar om de tekeningen om te zetten in freesbanen moet je de tekening kunnen opslaan in een .dxf extensie.

Toxiq
25-01-18, 19:26
Dank je jokke
Tof ding
Eer ik zover ben dat ik zoiets kan tekenen ben ik denk ik een paar jaar ouder ;)

henkverhaar
26-01-18, 09:02
Cool. Nou nog een camera er omheen bouwen...