PDA

Bekijk Volledige Versie : Plug it op festool HL 850



Paulo1997
15-02-15, 15:46
kan ik een plugt kabel om mijn hl 850 schaaf maken?
want uit de fabriek komt deze ook nog met vaste stekker, wat is hier de reden van?
ook als ik bij de ombouwsets kijk dan staan er wel andere machines tussen zoals de ps200 maar niet de hl 850.

Paulo

jefmen
15-02-15, 15:50
Mogelijkheid is dat de plug it stekker niet geschikt is voor het vermogen van de schaafmachine.

koffiedrinker
15-02-15, 15:59
De HL 850 heeft 850 Watt als vermogen.
De bovenfrees OF1400 heeft 1400 Watt.

Het vermogen kan dus niet de reden zijn.

neel
15-02-15, 16:16
Het is een model van voor het Plug-it tijdperk.
Gezien de lage verkoopaantallen heeft Festool deze schaaf nog niet aangepast.
De EHL 65 is al wel aangepast met een Plug-it stekker. Dit model wordt ook veel meer verkocht.
Je kunt er zelf een zgn. Plug-it staartje aanzetten. Niet zo fraai, maar het werkt wel.
https://assets.festool.com/SiteCollectionImages/Catalog/Kat_2005/arbeitsplatzeinrichtungen/portal_vbm_zh/pvbm_ae_ubs_491145_z_01a.png

Paulo1997
15-02-15, 16:29
duidelijk, ja dat het dan een "staartje" zou worden wist ik al. ik vroeg me alleen af of het wel mogelijk was.
het snoer dat er nu aan vast zit ligt half open dus dan wil ik het gelijk vervangen voor een plugit.
Bedankt voor de reacties!

neel
15-02-15, 16:43
Bij sommige oude machines is het ook mogelijk om op de plaats van de trekonlasting aan de binnenzijde en het rubberen verloopstuk een zgn. Plug-it blokje te plaatsen.
Enige aanpassingen aan de kunststof behuizing is soms nodig. Ik heb zelf eens een oud model EHL65 aangepast en anderen doen het op een andere manier.
Dit blokje kun je gewoon bij een Festool dealer bestellen onder #489925 en ziet er uit zoals op onderstaand plaatje.
2639726399
2639826396