PDA

Bekijk Volledige Versie : afzuiging kast



lensink.dirk
04-12-09, 21:53
hallo

ik heb ergens een kastje met elctra stekker waar de stekker van de machine (frees,zaag ) in kan doen en als je machine aan zet gaat de afzuiginstallatie aan na dat je machine uit zet blijf de afzuiger 10 sec door gaan dan gaat de afzuiger ook uit

wie weet waar hij te koop is of hoe die heet


Alvast bedankt

Dirk Lensink

Athanor
04-12-09, 22:06
Hallo Dirk,

Bij Felder Nederland zie link: https://shop.felder-gruppe.at/felder/shop_category.php?region=nl-nl&real_shop_cuid=251&shop_site=shop_node151

Succes, Fons

schrijnwerker
05-12-09, 11:07
Als je handig bent met electronica kan je het ook zelf maken.
Heb ik ook gedaan.
Als je schemaatje wilt hebben laat het mij even weten.

borre
05-12-09, 11:56
Of deze : http://www.toolsxl.nl/metabo-toebehoren ... -3738.html (http://www.toolsxl.nl/metabo-toebehoren-alv-inschakelautomaat-2voudige-contatcdoos-220-volt-p-3738.html)

Ed

janvandijk
06-12-09, 01:23
Als je handig bent met electronica kan je het ook zelf maken.
Heb ik ook gedaan.
Als je schemaatje wilt hebben laat het mij even weten.

Beste Schrijnwerker,

Ik zou graag dat schemaatje van je hebben, lijkt me een heerlijk project om een avondje aan te solderen, en bijzonder handig. En bij Felder betaal je behoorlijk voor zo'n ding.

schrijnwerker
06-12-09, 10:19
Ik zal het schema voor je opzoeken van wat ik gemaakt heb.

schrijnwerker
06-12-09, 12:56
Als je er nog vragen over hebt hoor ik wel.
Succes met solderen.

Attached files stofzuiger .pdf (http://woodworking.nl/upload/attachments/7893=1929-stofzuiger .pdf) (21.1 KB)

janvandijk
06-12-09, 18:52
Te gek, dat wordt een tripje naar de plaatselijke electronica boer en een gezellig avondje met de soldeerbout :-)

RockNRolla
07-12-09, 20:58
Schema ziet er indrukwekkend uit, zeker voor een leek die er geen kaas van heeft gegeten. Kan iemand wellicht kort uitleggen hoe je zoiets in elkaar zet en wat meer toekichting geven op de onderdelen die nodig zijn? Ik heb al even bij Conrad gegoogelt en vind een paar onderdelen op de opgenomen nummers, maar in een aantal gevallen zijn er verschillende types met verschillende voltages voorhanden. Of is het voor iemand zonder enige ervaring te hoog gegrepen om dit in elkaar te zetten?

Is het schema overigens toepasbaar voor alle machines, heb een afzuiger van ongeveer 1kw en een zaagtafel van bijna 2kw.

Schummie
07-12-09, 21:18
Je kan ook een setje kopen met een aantal stopcontactontvangers en een afstandbediening,
deze kosten bij de Gamma ongeveer 15 euro per set, met 1 afstandbediening en 2 stopcontacten.
Dan kan je met je afstandbediening je stofzuiger op afstand aan en uitzetten zetten en
het werkt perfect.
Het is maar een idee, ik heb het ook en het werkt perfect.

Groetjes Schummie.

http://www.computertotaal.nl/upload/1175784_610_1210332638676-klik-aan-klik-uit-350.jpg

schrijnwerker
08-12-09, 11:39
Je zal toch enige kennis moeten hebben om diit in elkaar te zetten.
Op zich is dit schema te gebruiken voor verschillende belastingen.
Het type van D1 t/m D4 is afhankelijk van het vermogen van de zaag.
Hoe groter het vermogen hoe groter de stroom door deze diodes.
Tr2 staat niet gespecificeerd omdat er vele types mogelijk zijn.
Het voltage van het relais is hier de factor in.
Rel1 wordt ook bepaald door het vermogen van de stofzuiger/afzuiging.
Het schema is ook nog aan te passen zodat er een uitlooptijd is voor de afzuiging.

koffiedrinker
10-12-09, 12:23
Waarom 2 diodes in beide richtingen ?

Een spanningsval van één diode (per richting) zou toch genoeg moeten zijn om te versterken ?

schrijnwerker
10-12-09, 12:42
De spanningsval over een diode is niet genoeg.
Na tr1 zit namelijk nog een diode die ook een zelfde spanningsval heeft.
En tr1 zal geen rendement van 100% hebben.

marco
10-12-09, 13:15
Je kan ook een setje kopen met een aantal stopcontactontvangers en een afstandbediening,
deze kosten bij de Gamma ongeveer 15 euro per set, met 1 afstandbediening en 2 stopcontacten.
Dan kan je met je afstandbediening je stofzuiger op afstand aan en uitzetten zetten en
het werkt perfect.
Het is maar een idee, ik heb het ook en het werkt perfect.

Groetjes Schummie.

http://www.computertotaal.nl/upload/1175784_610_1210332638676-klik-aan-klik-uit-350.jpg

En hoeveel vermogen kan dit kastje schakelen? Grote kans dat hij maar 500-750 watt mag schakelen en dus geen 1200W voor stofuiger of 2000W voor de zaag.

lensink.dirk
20-12-09, 16:39
hallo

ik heb de aanloopautomaat gekocht via het internet ,het werk niet hoe ik het wil hebben heeft iemand hier ervaring mee (zie foto) ik heb er nummertjes bij gezet voor welke stekker waar in moet

http://www.mijnalbum.nl/Album=E3SVSOST

ik hoor het wel

Dirk

lensink.dirk
20-12-09, 16:41
hallo

ik heb de aanloopautomaat gekocht via het internet ,het werk niet hoe ik het wil hebben heeft iemand hier ervaring mee (zie foto) ik heb er nummertjes bij gezet voor welke stekker waar in moet

http://www.mijnalbum.nl/Album=E3SVSOST

ik hoor het wel

Dirk

schrijnwerker
20-12-09, 17:02
Wat doet het ding wel en niet?
Zat er ook een gebruiksaanwijzing bij?

lensink.dirk
20-12-09, 17:16
hoi

allen de zaag gaat aan wel de verkeerde kant op ( 1minuut aan gehad ) dan moet de afzuiger ook aan gaan ,zit een oosterrijks handleiding bij ,handig he

Dirk


Wat doet het ding wel en niet?
Zat er ook een gebruiksaanwijzing bij?

tuoh
20-12-09, 18:41
op 1 de stroomtoevoer, 2 en 3 aansluiting machines (drie fazen)
bij de stekker van de zaagmachine zul je twee draden moeten omwisselen om de zaag in de juiste richting te laten draaien.

Mvg,

André

Athanor
20-12-09, 19:47
Volgens mij moet je van de nul afblijven ander blaas je de hele boel op.......

Fons

lensink.dirk
20-12-09, 19:57
Volgens mij moet je van de nul afblijven ander blaas je de hele boel op.......

Fons

hoi

de zaag loopt nu goed maar de afzuiger gaat niet aan ,ze zeggen dat ik 5 draden nodig heb maar ik heb er maar 4

dirk

Frank
20-12-09, 19:59
@Fons

Het lijkt me dat een 3 fase aansluiting voor een apparaat meestal 4polig is (dus zonder nul)

Groeten
Frank

Frank
20-12-09, 20:01
@ Dirk

Bedoelen ze 5 draden in de voeding, met andere woorden is de voedingsconnector 5 polig?

Frank

Athanor
20-12-09, 20:03
Ik heb er verder geen verstand van, maar ik weet dat ik 5 polige stekkers heb voor een 16 ampere aansluiting. Had een 16 amp. 4 polige stekkers gekocht die dus niet pasten en ik moest omruilen. Van de technicus begreep ik dat ik alle draden mocht wisselen behalve de aarde en de nul.

Fons

Frank
20-12-09, 20:09
@Fons

Goede tip van die technicus
Nul moet op de nul en aarde op de aarde

Maar ik bedoelde dat je de meeste apparaten aansluit zonder nul, behalve als daar nog 220v apparatuur inzit (bv elektronica). Wat de reden zou kunnen zijn dat de afzuiging bij Dirk niet werkt.


Frank

tuoh
20-12-09, 22:06
@Fons

Goede tip van die technicus
Nul moet op de nul en aarde op de aarde

Maar ik bedoelde dat je de meeste apparaten aansluit zonder nul, behalve als daar nog 220v apparatuur inzit (bv elektronica). Wat de reden zou kunnen zijn dat de afzuiging bij Dirk niet werkt.


Frank

Dat klopt als een bus, bij het aansluiten van mijn Felder moest ik ook een vijfde draad(=nul) bijtrekken om de machine aan het draaien te krijgen.

Mvg,

André

schrijnwerker
20-12-09, 22:31
Je hebt als het goed is een bruine ,blauwe en twee zwarte draden.
En dan als je 5 polig hebt ook nog een geel/groene.
De twee zwarte draden mag je zonder pardon omwisselen voor een andere draairichting.

bas
20-12-09, 22:37
als je een 4-aderige kabel hebt zit er een geel/groene draad in en géén blauwe!
bij een nieuwe kabel is de tweede zwarte draad vervangen door een grijze

bas

jpandriesse
22-12-09, 22:15
Je kan ook een setje kopen met een aantal stopcontactontvangers en een afstandbediening,
deze kosten bij de Gamma ongeveer 15 euro per set, met 1 afstandbediening en 2 stopcontacten.
Dan kan je met je afstandbediening je stofzuiger op afstand aan en uitzetten zetten en
het werkt perfect.
Het is maar een idee, ik heb het ook en het werkt perfect.

Groetjes Schummie.

http://www.computertotaal.nl/upload/1175784_610_1210332638676-klik-aan-klik-uit-350.jpg

En hoeveel vermogen kan dit kastje schakelen? Grote kans dat hij maar 500-750 watt mag schakelen en dus geen 1200W voor stofuiger of 2000W voor de zaag.

Ik zag ze nu bij de Karwei in de aanbieding. Drie stuks voor 18 euro of zoiets. Er stond ook bij dat ze 2300 watt max belast mogen worden, dus dat valt alles mee.

lensink.dirk
22-12-09, 22:24
Je kan ook een setje kopen met een aantal stopcontactontvangers en een afstandbediening,
deze kosten bij de Gamma ongeveer 15 euro per set, met 1 afstandbediening en 2 stopcontacten.
Dan kan je met je afstandbediening je stofzuiger op afstand aan en uitzetten zetten en
het werkt perfect.
Het is maar een idee, ik heb het ook en het werkt perfect.

Groetjes Schummie.

http://www.computertotaal.nl/upload/1175784_610_1210332638676-klik-aan-klik-uit-350.jpg

En hoeveel vermogen kan dit kastje schakelen? Grote kans dat hij maar 500-750 watt mag schakelen en dus geen 1200W voor stofuiger of 2000W voor de zaag.

Ik zag ze nu bij de Karwei in de aanbieding. Drie stuks voor 18 euro of zoiets. Er stond ook bij dat ze 2300 watt max belast mogen worden, dus dat valt alles mee.

hallo

gaat moelijk als er een 380 stekker aan zit

Dirk

jpandriesse
23-12-09, 14:05
Klopt.
Ik gaf dan ook alleen reactie op de vraag hoeveel wattage er doorheen mag. ;)

Daarnaast werken vele hier met 220 en voor hun is het dus wellicht wel interessant ;)

houtenhart
26-04-10, 21:09
ja niet iedereen heeft een draaibank op krachtstroom zoals ik haha:P

zzoemie
17-10-14, 12:42
Als je er nog vragen over hebt hoor ik wel.
Succes met solderen.

Attached files stofzuiger .pdf (http://woodworking.nl/upload/attachments/7893=1929-stofzuiger .pdf) (21.1 KB)

Hallo schrijnwerker,

Kan je mij een lijstje bezorgen met de waarden van de benodigde componenten?
Dank bij voorbaat.
Dirk