De juiste fence voor mijn MFT

Joost_B

Nieuw lid
3 nov 2023
14
3
Groningen
Ik ben mij al een tijdje aan het oriënteren v.w.b. de aanschaf van een MFT fence geleiderail met stop. Ik kijk onder andere naar die van Benchdogs UK en die van UJK. Echter, allebei zijn slecht leverbaar (lees: levertijd van 60+ dagen). Hierdoor twijfel ik inmiddels om er zelf 1 te maken van een 4020 aluminium profiel. Dit heeft dan weer als nadeel dat de fence dogs die ik hiervoor nodig heb nergens leverbaar zijn en dat een maatvoering ontbreekt.

Heeft iemand nog tips voor een alternatief, buiten de systemen van Benchdogs UK en UJK? En voor eventueel een ander merk Fence Dogs?

P.s. ik lees hier op het forum dat Benchdogs UK ook een EU site heeft? Waar kan ik die vinden om verrassingen v.w.b. import heffingen etc. te voorkomen?
 

Wim ()

Actieve deelnemer
1 jun 2023
81
23
België, Limburg
De benchdogs UK europese website bestaat niet meer volgens mij. Bestellen in UK ga je inklaring moeten betalen.
Tip: neem er ook een lage dog bij voor het stuk onder de rail en bij een 1200mm versie twijfel ik al om nog een 3e fence dog te plaatsen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Joost_B

knotwilg

Post veel
17 apr 2011
1.243
536
Eanske
ingoogni.nl
Hierdoor twijfel ik inmiddels om er zelf 1 te maken van een 4020 aluminium profiel. Dit heeft dan weer als nadeel dat de fence dogs die ik hiervoor nodig heb nergens leverbaar zijn en dat een maatvoering ontbreekt.
Met enige regelmaat improviseer ik dit met zo'n profiel en een paar lijlklemmen. Het werkt. "Fence dogs" kun je gewoon van beuken staf maken die in de gaten van je tafel past. Maak er een vlak stuk aan met een gat er door. Inbus bout er doorheen en zo'n speciale "moer" voor het profiel. Je lineaal tov het profiel haaks uitlijken en klaar.
 
  • Leuk
Waarderingen: Joost_B

elzenmaa

Actieve deelnemer
23 nov 2014
554
133
Ik heb ze gemaakt van een stuk aluminium rondstaf 20 mm.
Zonder platte kant, met inbusboutje en schuifmoer voor het profiel wat je gebruikt.
Wel zaak om gat precies in het midden te boren.
 

Bijlagen

  • IMG_0501.jpeg
    IMG_0501.jpeg
    157,4 KB · Weergaven: 14
  • Leuk
Waarderingen: NeroP, Joost_B en Marijn

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.